PSAM

 

PNEM Sound Art Maashorst

Instructies

Begeef je naar één van de 16 blauwe cirkels op de routekaart. Elke plek is speciaal uitgekozen om daar een bepaald geluidsfragment te beluisteren. Je mag het enkel beluisteren met oortjes of hoofdtelefoon om de natuur niet te verstoren want je bent hier in een stiltegebied.

Al je op een luisterplek aankomt, scan je de bijbehorende QR-code om het bijbehorende geluidsfragment te starten. Ga desgewenst even ergens zitten om goed te kunnen luisteren en aanschouw ondertussen de fraaie natuur om je heen. De composities duren maar een paar minuten of iets langer, maar nooit meer dan 10 minuten.

De hele wandeling is 3 km lang en alle muziekfragmenten bij elkaar duren een uur.

Alle plekken kun je te voet of met de fiets bereiken maar zijn soms moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers.


Wat is een QR code?

QR (Quick Response) is een barcode die ingescand kan worden met een QR code reader app op smartphones. Dit bespaart u het moeizaam intypen van het internet adres. 

Start de QR-code app op uw mobiele telefoon en richt de camera op de QR code die automatisch wordt herkend en u direct doorschakelt naar het bijbehorende internetadres.


App

De route is ook te volgen via een app voor je smartphone of tablet. Kijk hier voor meer informatie.


Google Maps

Ook op Google Maps kunt u de route vinden met informatie over de geluidskunstenaars.


De Route

Deze route laat het werk van een aantal internationale geluidskunstenaars horen die geselecteerd werden voor het PNEM Sound Art Festival dat jaarlijks in november gehouden wordt in en om theater Naat Piek in Uden. Bovendien is er een luisterwandeling opgenomen van de Nederlandse klankkunstenaar Bart van Dongen die zich liet inspireren door de wielerbaan van het Belgische vluchtoord dat hier in de Eerste Wereldoorlog werd aangelegd. Van Dongen heeft hiervoor een interactieve soundscape gemaakt die alleen via de speciale app te beluisteren is. Voor totstandkoming van deze productie werkte PNEM samen met Musica in Neerpelt (B) waar deze soundscape te beluisteren is rond de looppiste bij het Klankenbos op Provinciaal Domein Dommelhof.

De PSAM geluidsroute maakt deel uit van Klankatlas, een grensoverschrijdend platform voor klankkunst en muzikaal erfgoed van PNEM (Uden), Musica (Neerpelt) en Intro (Maastricht), zie klankatlas.eu en kwam tot stand met steun van BesteBuren.


psam.nl pnem.org  soundartfestival.nl klankatlas.eu  musica.be introinsitu.nl  besteburen.eu demaashorst.nl